ASSOCIACIÓ TARRAGONA BONSAI

Qui som?

L’ASSOCIACIÓ TARRAGONA BONSAI és una entitat sense ànim de lucre que es va fundar l’any 1989 a Tarragona, amb l’objectiu d’aplegar tots els aficionats del bonsai de la nostra ciutat i d’arreu, per fomentar, donar a conèixer i practicar el bonsai amb el màxim respecte per la natura.

Formem part de l’Associació Catalana del Bonsai, i estem en constant evolució i millora, participant activament en una gran part d’esdeveniments relacionats amb el Bonsai, intercanviant experiències i coneixements amb tècnics, professionals i altres entitats.

Què fem?

Entre les diverses activitats que realitzem, cal destacar les jornades i les mostres de bonsai que fem periòdicament a la nostra ciutat: Pati del Palau de la Diputació de Tarragona, Refugi del Port de Tarragona i Pati de Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona. També hem realitzat altres mostres a diverses poblacions de les nostres comarques, com la ja tradicional de Firagost a Valls, o les de La Selva del Camp, El Morell, Altafulla, Vila-rodona i Riudoms.

A més de les exposicions, fem un ventall d’activitat relacionades amb el món del bonsai com: cursos, tallers, xerrades, demostracions i excursions. També fem divulgació i promoció d’altres arts japoneses properes al bonsai que són una representació de la natura.

On anem?

El principal objectiu que perseguim és donar servei als nostres socis i sòcies i fer divulgació del bonsai. La formació és l’element principal de les activitats de l’Associació i sovint està dirigida per grans mestres del bonsai, tant nacionals com internacionals. Takeo Kawabe, Josep Mª Miquel, Gabriel Romero, David Quintana… La divulgació és l’altre pilar de l’associació. Es fa a través de les xarxes socials, què són una plataforma de les activitats de l’Associació i un espai on els socis i les sòcies disposem d’un canal de comunicació per compartir la nostra afició.