Crònica de l’Exposició Bonsai Banshuu 2024

Com cada any, s’ha organitzat l’exposició al Port de Tarragona, aquest any al Refugi 1, Sala 2, del Moll de Costa. Per motius organitzatius, s’ha canviat la ubicació habitual.

Enguany, tant el Port com tot l’equip de treball s’han implicat més que en altres ocasions. S’han ofert més facilitats per al muntatge i desmuntatge de taules, panells i altres elements de l’exposició, un fet pel qual cal agrair les facilitats concedides. A més, s’ha instal·lat una nova il·luminació, que ha permès apreciar els arbres en tota la seva plenitud. Gràcies novament per les avantatges proporcionades pel Port de Tarragona.

Prèviament, la junta directiva de l’ATB ha dissenyat i materialitzat les jornades del bonsai Banshuu. També s’ha commemorat el 25è aniversari de la Trobada de la Coordinadora d’entitats de bonsai de Catalunya. El mercat de professionals i socis ha estat molt animat i concorregut.

El tema logístic, el pes del desplegament i tota mena de detalls, com cada any, són a càrrec dels associats Juan Fernández i Pere Amenós. Taules aquí, bonsais allà, distribució de taules petites, plantes d’acompanyament i altres detalls decora us que ajuden a aportar un valor afegit i a distingir encara més l’exposició.

El dijous 17 d’octubre, s’inaugura l’exposició amb la presidenta Consolación Garcia; Pere Amenós, tresorer; Francesc Giner, vicepresident de l’entitat, que va presentar l’acte conjuntament amb Rafael López-Monné, cap del Departament d’Acció Climàtica i Territori del Port de Tarragona; i el convidat especial, el mestre Nacho Salar.

Enguany, la junta ha fet un esforç considerable portant tres mestres del món del bonsai: Nacho Salar, amb la seva experiència i gran mestratge, que, només escoltar-lo, transmet unes idees claríssimes a l’hora d’encarar un nou disseny de l’arbre. Les seves dissertacions filosòfiques són un complement ideal per treballar els arbres. L’altre mestre, Jonny Luque, que, tot i la seva joventut, ja és un referent en el món del bonsai. La prova està en els assistents al seu taller, que han quedat meravellats de la seva manera de treballar i dissenyar els arbres. I, el diumenge, la valoració comentada amb el mestre Josep M. Miquel: una anàlisi de cada arbre, les seves possibilitats, el plantat i l’encarat d’una manera diferent, la ramificació, la primera branca, la segona…

Del taller i de l’exposició d’art floral Ikebana, se n’encarrega magistralment, com sempre, la Fina Espallargas. Cada any, igual que els bonsais, les seves obres són més espectaculars.

Dels més de cent arbres exposats, concretament cent dotze, es pot destacar, com cada any, que cada exposició i trobada d’aficionats i entusiastes del món del bonsai evidencia un fet molt clar: cada any els arbres evolucionen i el nivell de l’exposició és més alt i exigent.

Sense por d’equivocar-nos, aquesta ha estat la millor exposició feta a Tarragona fins avui, tant pel seu nivell com per la participació i el conjunt d’esdeveniments que l’han envoltada. Això posa el llistó molt alt, un repte que cal mirar de mantenir i, si es pot, superar en futures edicions.

Enhorabona a tots els associats per la gran tasca de cultiu dels arbres durant tot l’any; l’exposició ho ha demostrat sense cap mena de filtre. A con nuar així!

Jordi Tudó i Berenguer
Membre de l’ATB
Valls, 31 d’octubre 2024

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.