Diputació 2015

Arbres exposats

Activitat Ikebana

Amb motiu de l’exposició de bonsais a l’octubre del 2015, organitzada per l’Associació Tarragona Bonsai, el dissabte dia 10 d’octubre al matí es va fer un taller d’ikebana al Pati del Palau de la Diputació de Tarragona.

Com ja sabeu, els japonesos estan molt en contacte amb la natura i aquesta forma part de la seva vida. La paraula ikebana ve de l’orient (primer Xina i desprès Japó) i  fa referència a l’art de fer viure les flors tallades.

Un grupet de persones interessades vam començar al voltant de les 11h. del matí. Disposàvem d’un material molt especial a nivell de flors, fulles i branques pròpies de la tardor, tal com: l’Hydrangea (l’hortènsia coral), el Caroylus (avellaner), les Protees, el Phormium, la Pyracantha, el Leather (la Falguera cuir) , la Strelitzia (la Flor d’ocell), el Crisantem Anastàsia, la Monstera (la costella d’Adan), l’Anigozanthos, el Card (La flor d’Escòcia), el Formium, el Delphinium, l’Aràlia, l’Aspidistra, l’Esparraguera, el Crataegus monogyna (l’Espí albar), la fulla d’Anthurium, el Lilium (Lliri), la Gysophila, els Paraigües…

Cadascú dels participants al taller va poder expressar-se lliurement i posar en pràctica la seva creativitat. En acabar el matí vam poder contemplar uns resultats espectaculars.

 L’Ikebana no és tan sols l’arranjament floral japonès, és també un acte de meditació i d’interiorització d’un mateix. Mitjançant el silenci i la concentració es produeix el diàleg i la connexió amb les flors, les branques i les fulles. Cadascú pot expressar, en aquell moment únic, el seu estat d’ànim, sensacions, sentiments i emocions…, oblidant-se de la realitat que l’envolta.

Des d’aquest espai volem animar a la gent a seguir practicant a casa seva aquest art i continuar fent ikebanes amb el material que tinguin al seu abast.

Treballs en els arbres dels socis